Road Trip With My Broadband

Sebagai seorang yang addicted dengan dunia siber dan internet kalau sehari tak online memang boleh meracau-racau dibuatnya. Yalah setiap hari mesti nak check email. Segala bentuk maklumat dari pihak pengurusan dan bos biasanya akan melalui email. Begitu juga urusan dengan rakan sekerja. Kadang-kadang dokumen penting pun dihantar melalui email. Jadi satu kemestian untuk membuka email setiap hari. Selain itu, aktiviti masa lapang seperti komunikasi bersama teman-teman melalui laman-laman social juga menyebabkan internet menjadi satu keperluan.

Kalau dulu bila ayah ajak balik kampung mesti rasa malas nak pergi. Bukan sebab tak nak jumpa saudara tapi macam mana nak angkut my streamyx tu dari rumah kan? Sungguh la tak lojik. Router dia pun sudah cukup besar!

Sekarang tak perlu risau lagi. Dengan ada kemudahan broadband dari pelbagai syarikat telekomunikasi ia amat mudah untuk dibawa kemana-mana. Walaupun bercuti jauh dari kesibukan kota tapi masih boleh online, check email, ber’facebook’ dan yang paling best berblogging macam biasa.

Sekarang ni saya menggunakan celcom broadband untuk kemudahan berinternet. Kebetulan ofis baru ni tak dipasang lagi dengan internet. Nasib baik ada broadband ni walaupun speed dia tak la laju mana. Selepas ini saya bercadang nak menggunakan Wiggy braoband dari P1W1max. Sangat kecil dan mudah dibawa kemana-mana. Tak perlu wayar sebab dia ‘no string attached’ ok? Malah Wiggy mempunyai pakej-pakej yang superb dan sangat memuaskan. Sila refer entry ini. So, sesiapa yang selalu travel dan selalu online dapatkanlah wiggy broadband anda sekarang. Baru lah percutian dan perjalanan anda ke mana saja akan menjadi menarik.

Bila dah ada broadband ni boleh la layan video project Alpha Season 2 yang baru. Tak ada lah saya ketinggalan. Jom layan video ni!











Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
5 Responses
  1. ElyaElmo Says:

    p1 max dah ada product terbaru yeh...bagus2...
    dh lama tak jenguk2 blog zainur :D

  2. Zainur Says:

    Elya, ini entry sampingan utk nuffnang...hehehe...Lama tak blogging sebab bz pindah randah nie..berminat dgn PB awak...

  3. farahfatihah Says:

    hi zainur..lma menyepi?? lma sgt ke?? hehehe

  4. Mia-Ina Says:

    lor..x tahu pun p1max dh ada produk baru..bgs ni...klu travel..mia pun risaU..X LEH UPDAte my blog

    P/s: zainur...mia nk private my blog ....sila beri emel zainur kpd mia..klu diizinkan utk mia invite ke my blog....

    mia_azarina@yahoo.com

  5. Zainur Says:

    Farah, hi :) Bz la urus itu itu ini...lgpon rs bersalah blogging waktu kerja...haha

    Mia, Wiggy ada 3 pakej menarik. try chck kat web dia.ok nnt i email u yer!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs