My Version of Grooming Tips

Setiap orang mesti tampil menarik atau setidak-tidaknya kemas. Kalau anda Nampak selekeh pasti orang akan menjauhi anda termasuk lah kawan-kawan anda. Apatah lagi kalau kerjaya anda memerlukan anda bertemu client setiap hari. Oleh itu, penjagaan imej dan penampilan diri amat penting.

Untuk tampil menarik sebenarnya mudah. Berikut adalah cara saya untuk kelihatan manis dan ayu setiap hari. Hehe..

Pertama, kebersihan diri amat penting. Oleh itu, wajib untuk anda mandi setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Lagi kerap lagi bagus. Tapi jangan sampai kulit kecut. Menjaga kebersihan diri itulah adalah sebahagian daripada iman ya!

Kedua, selain daripada kebersihan diri, kebersihan pakaian juga amat penting. Orang laki-laki selalu pakai baju yang sama berulang kali. Dah masam pun tak reti-reti nak cuci. Euwww... Kebanyakan pelajar lelaki buat amalan tak senonoh ni yer.

Ketiga, semburkan deodorant setiap kali selepas mandi. Ini penting untuk mencegah bau peluh yang kurang enak. Lebih-lebih lagi untuk mereka yang aktif. Untuk semburan wangian bawah lengan yang tahan sehingga 24 jam cubalah Adidas Action 3. Selain itu Adidas Action 3 ini mempunyai ciri yang istimewa di mana dia mengurangkan kesan putih selepas semburan di bawah lengan dan juga kepada pakaian anda.


Last but not least, letak lah make up sedikit seperti bedak dan secalit lipstick supaya wajah anda kelihatan menarik. Dan jangan lupa untuk senyum. Itu akan menyerlahkan lagi penampilan anda!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Sekarang, Project Alpha season 2 sedang ditayangkan kepada umum. Jangan lupa untuk tontoni video mereka!
0 Responses

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs