DIY Kad Kawin- sneak preview

Baru aje semalam buat sneak preview untuk bilik. Hari ini nak buat sneak preview untuk kad kahwin pula. Untuk makluman semua, kad ini saya DIY. Saja nak test skill dalam mereka kad kahwin sendiri. Yang ni cover aje baru siap! Map masih pening-pening lalat lagi. Anyone care to help? I would really appreciate that.

Sebenarnya masa awal dulu saya nak tempah aje. Ada aje kad yang harga 40 sen sekeping tapi of course lah design dia tak seberapa. Walaupun saya nak bajet murah dan tak nak membazir tapi still saya nak sesuatu yang istimewa untuk wedding saya kan.

Bila tengok kad Nurfatiha yang buat sendiri (actually kawan dia yang design, but I still consider as DIY) maka mood saya kembali teruja untuk buat sendiri my wedding kad. Maka inilah hasil kerja seorang amatur yang tak ada qualification in art and design tapi saya buat sepenuh hati dengan rasa kecintaan. Ayat...fuhhh.... Sila jangan gelakan hasil kerja saya k..huhu...


pink+green theme


Mungkin tak cantik di pandangan kamu. But I love it. Saya tunjuk pada Belahan Jiwa via YM chat and he loves it too.

So, now dah nekad nak proceed dengan kad buatan sendiri cuma harus usaha keras untuk buat peta lokasi pula. Semoga diberi ilham!
14 Responses
  1. mrs zach Says:

    sangat mengimbau zaman saya memprint & mengikat reben utk kad kawen. sila rujuk entri blog:

    http://umyraepisode.blogspot.com/2009/04/pasal-kad.html

    dan

    http://umyraepisode.blogspot.com/2009/05/undangan-rasmi.html

    enjoice (^.^)/

  2. Zainur Says:

    Sara, TQ.

    Mrs Zach, urs yang mcm newspaper tu ker? tunjuklah kad yg dah jadi..huu.. Agak2 berapa kos printing awak eh? Wahh byk pula aku bertanya

  3. mrs zach Says:

    ha'ah..yg mcm newspaper tu. nanti me tunjuk picture yg dah jadi..siap ikat reben lagi. kos printing? alahai..lupa. kena tanya suami. nanti ea..malam ni kita respon lg :D

  4. Zainur Says:

    Tenkiu MRS ZACH. Awak sangat baik hati :)Kalau nak tunjuk kat email pon ok or awak buat la entry blh ramai2 view blog awak. TQ so muchh...

  5. asna cute Says:

    Woo wooo.. nmpk mcm combinasi warna tue menarik. So mmg the BOOM! la kad akak nti hehe ;)

  6. hanim Says:

    hye, zainur.. good job dear! keep it up.. i luv DIY cz it's more meaningful.. sah2 design seikhlas hati kan?:)

  7. ElyaElmo Says:

    zainur buat pakai software ape yeh??
    jimat kan klo DIY ni

  8. aCik GeE cHoMeY Says:

    ermm...cantik...wane pon cntik:-)

  9. Zainur Says:

    Asna, Takdek la da boom pon...tp puas hati gakla..huhu..


    Hanim, betoi2...sokong 100%


    Elya, saya guna photoshop aje. Tapi kalo nak buat map dinasihatkan guna illustrator lg mudah katanya..

    Acik, tak reveal betol2 pon lg ni..hopefully cantikla nnt..

  10. siti norfatiha Says:

    salam zainur...

    =) walaupun blur2..tapi saya yakin ia cantik..sebab pink + green, memamg hebat kan?

    =) good job, dear..

    and good luck too..

  11. mrs.irwan 2 be Says:

    memang puas hati klu kita wat sendiri kan?

  12. farahfatihah Says:

    go go go zainur!!!! go for it!!! wlpn pic dikaburkan, tp still nmpak nice huhuh

  13. Zainur Says:

    Fatiha, blur2kan dulu sebab malu nak tunjuk...hehe...tp rasa mcm cun melecun jer..ahaaa...perasan sungguh saya nie!

    Mrs Irwan, memang puas hati!

    FF, tenkiu...sampai masa nnt saya tunjuk yg xkabur punya :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs