Bedroom set from Famista

Last week, saya balik kampung (means KL lah). Memang lah penat. Sebab Jumaat pagi sampai dan esok malamnya dah balik semula ke sini dan straight away bekerja. Nak pula hari Ahad tu ada macam-macam program kat sini dari pagi sampai lah ke 7 petang. Tapi, I have no choice. Mesti juga kena balik since banyak lagi preparation nikah yang belum siap!

BTW, rumah yang dulu 'under renovation' kini telah siap sepenuhnya. We already moved in tapi MasyaAllah macam tongkang pecah la. Still bersepah dengan barang and mostly kotak-kotak. Even my room pun tak ada furniture lagi so it's hard for me to unpack my things. Memang seriously serabut gila. Kesian juga kat mak sebab dia lah yang harus membersihkan dan menyusun atur rumah sorang-sorang. Setakat balik sehari tu banyak mana lah sangat dapat saya buat. Itu pun, sesampai pagi Jumaat tu dah keluar untuk menyelesaikan beberapa urusan berkaitan dengan IELTS.

Whatever it is, on the last day tu berkesempatan untuk ke Famista!@rayaand damn, I love it!!! Layanan mereka sangat superb plus there lots of choices dari yang murah sampailah yang mahal-mahal but still murah compare dengan kedai perabot lain. Kenapa? Sebab sewa di Klang sangat murah. Kalau depa buka cawangan kat KL memang tak kan dapat harga semurah ni pun.

Masa mula-mula tu I decided untuk choose bedroom set yang below RM2000. Memang banyak pilihan ok. Cun melecun. Cuma problemnya kayu yang digunakan tu mudah kembang bila terkena air. So untuk jangka masa lama, tak tahan sangat lah. Pendek kata tak long lasting. Mugkin maksimum dalam 3 tahun gitu dengan syarat jaga elok-elok. So, daku pilih yang half wood. Takda lah mengembang bila kena air. Tahan lasak dan nampak kukuh. Harga? Rm2,200 sahaja. Itu pun saya banyak songeh. Ambil set katil lain. Almari dari set lain. Dressing table dari set lain. Siap nak tukar corak/design tombol laci lah. Mula nak gloss wood kemudian tak nak, kemudian nak balik. Memang tauke dia sabar saja. Siap gelak-gelak lagi.

Bila tauke tanya bila mau? Saya kata kalau dapat esok pun bagus. Tercengang jap tauke. Bukan apa...nak tunggu transportation tu yang panjang listnya. Kira bulan 6 ni kan ramai yang nak kawin so, busy sedikit lah. Apa pun akhir bulan 6 ni set perabot bilik akan sampai.. Yehaaa...suka! suka! suka!

So, for those yang masih mencari bedroom set saya sangat recommend kan Famista ni ya! Harga sangat berbaloi. Kalau sekitar KL, transport free sahaja. Siap you boleh pilih design apa yang you suka. Either you boleh dapat FOC atau sedikit caj sahaja untuk tukar design. So, sekarang boleh tersenyum sedikit lega. Kalau nak set pengantin pun ada ya. Siap dengan cadar, kelambu, langsir dan yang sewaktu dengannya. Tapi, saya nak hias sendiri so ambil bedroom set sahaja lah without any package!

Unik kan?

P/s: This week Family Encik Tunang datang nak ajak cari cincin kahwin...yeay!
8 Responses
  1. @ty_farEd Says:

    yup zainur..famista memang agak bagus kan..huhu..i pon amik perabot kat famista taw... :) nanti kaLo u dah dapat duLu xharing lar ek...

  2. ElyaElmo Says:

    cari kat mana zainur?/kt kl ade sale ni..he3

  3. Fathiyah Says:

    famista sgt famous lah skg.cantik & murah ye?

  4. Mia-Ina Says:

    kerungsingan no 2 tu mia geli hati sikit....tp klu mia la ..nak naik gunung...pakai jela yg bersesuaian sbb ble naik gunung, mesti berpeluh..ye tak?yg ptg sesuai utk dipakai k.

  5. Zainur Says:

    @ty, sure bila dah selamat diterima saya akan show kat blog nie...hehehe...


    Elya, famista tu ada kat area klang aje...kat kl xdak...

  6. Zainur Says:

    Fathiyah, yups byk pilihan, cantik2 dan sangat mampu beli :)

    Mia, emm naik gunung mana nie :D

  7. farahfatihah Says:

    wahh dah cari ke...fara xcari lagi set bilik tidur huhu

  8. Zainur Says:

    Fara, i dah tggl lg 3bln mmg wajar cr skrg...takut nnt pihak depa xdpt hantar la apa lah naya jer kena tito kat lantai...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs