Sebulan sudah kahwin!

Pejam celik, pejam celik....

Hari ini 18 Oktober. Beerti sebulan sudah daku bergelar isteri. Macam tak percaya rasanya. Seakan baru kenal erti cinta! Baru mula nak berkasih. Rasa malu? Yep! tak usah kata la...masih lagi menebal di jiwa... huhuhu....

Beginilah agaknya bila bercinta sesudah kahwin. Walaupun tak pergi honeymoon ke Bali, ke Krabi atau ke mana sahaja tempat romantis di bumi ini sekalipun tapi kami tetap ber'honeymoon'. Dan pastinya tempoh honeymoon ini akan lama kerana masing-masing baru nak kenal in and out. Tapi, andai diizin Allah, kami ada jua merancang untuk ke Langkawi. Harapnya sebelum kami berangkat ke Ausie awal tahun depan. Oh ya! Ke Ausie itu akan menjadi honeymoon kami yang terpanjang. 3 tahun beb!

Sepanjang tempoh sebulan ni baru 2 kali sahaja sempat memasak untuk Hubby. Apa nak buat, bila terpaksa berjauhan. Hujung minggu sajalah bertemu. Terasa betapa singkatnya waktu. Serius saya tak lah pandai mana memasak! Kalau masak pakai santan lagi out. Haha... Tapi, untuk tempoh 2 kali memasak ni hubby puji. Sedap katanya, macam dekat kedai. Pandai sahaja dia nak ambil hati saya kan? Tapi, lauk habis licin. Kira ok jugalah tu. But I still need to improve my skill. Next time, nak dengar pujian 'sedap mengalahkan kedai makan'! Baru ummmphh! Hehehe... Give me some time ok. I know, I need to learn a lot of things....

Hidup berumahtangga ni sangat manis. Walaupun ada juga masam kelatnya. Tapi, bila suami isteri saling bertolak ansur dan berkomunikasi, InsyaAllah akan moleklah kapal berlayar. Dan hidup berumahtangga ni mengajar saya erti perkongsian. Perkongsian jiwa, susah, senang, suka duka.....semuanya lah....

Oh, sangat merindui dirinya kini. Cepatlah hujung minggu.........:puteh_29:
11 Responses
  1. Mia-Ina Says:

    suke ayat penutup zainur..begitu bermakna di hatiku

  2. asna cute Says:

    akak nk g Ausie ke thun depan?. uhuks.

  3. farahfatihah Says:

    dear, kamu nak sambung belajar lagi ke? wahh 3 tahun..jgn lupa update blog yer nnti =)

  4. Zainur Says:

    Mia: Hehehe....dah kahwin tak segan nak melafazkan rindu. Masa bercnta dulu i malu u...ehehe

    Asna: Aah, maybe dalam bulan Feb insyaAllah. Doakan tau!

    Farah: Yep, insyaAllah. Memang kalau boleh nak keep on blogging...huhu

  5. ~ mizzAmy ~ Says:

    tinta............ nak g ausie for 3 years? lama nya..... tinta nak sambung PHD ke?

  6. Zainur Says:

    Amy: Aah...sambung phD...sekali dengan honeymoon! :P

  7. ElyaElmo Says:

    zainur!!! bestt nyee dgr ceritaaa org2 yg dh kawen ni..
    ni yg buatkan berkobar2 nk kawen cepat!!ha3

  8. sk Says:

    zainur! nak tanya psl najib salman. bape eh dia charge haritu? masuk harga kain tak? plis email sy eh.. thanx! ;)

  9. Zainur Says:

    Elya: Hehehe...kesimpulannya, cepat2 kawin :P

    SK: Check ur rocketmail ok!

  10. Squarecut Ring Says:

    Zainur, congrats dear. Sebulan dah. hehe.

    Bagi best lagi...sile amek award kat my blog ye.

  11. CaDLyNN Says:

    sweetnye...dapat masak untuk hubby..honeymoon sepanjang masa :)
    semoga bahagia selalu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs