Balik Raya Aussie

Hola!

Tak best kalau first paragraph asyik tulis pasal blog berabuk, tuan blog yang tenggelam timbul...hehe.... Biasalah bila dah berkahwin, beranak dan berkeluarga ni masa nak berblogging dah jadi semakin kurang. Hehe... Kalau zaman bujang dulu aku lah blogger tegar! Hari-hari update ko. Siap boleh dapat income dari nuffnang. Sekarang nan hado! Duit yang lepas pun belum claim lagi dengan nuffnang. Harus claim segera....sudah macam perkasam. Kalau melabur ada hasilnya....hihi...

Blogging ni seronok jer bila ada yang baca dan komen. Setakat hari ni dah 5 blog aku ada. Tapi, bila nak famous sikit je banyak pulak peminat...hehe So, satu persatu aku close. Cuma yang ni remain sebab dalam blog ni ada jejak cinta aku suami isteri dan anak dan of course lah kehidupan kami masa di Aussie dulu... Semua tu memory babe! Walaupun sekarang blog ni sunyi sepi. Tapi, ada juga lah yang sudi mesaage tanya pasal cuti-cuti kat Aussie sebagai panduan. Yang mana sempat aku balas lah. Yang tak sempat sorry lah.... sebab aku bukan jer sibuk dengan keluarga tapi juga kerjaya dan sekarang ni meniaga....

Cakap pasal Aussie, kami anak beranak baru jer balik dari sana. Rindu weh dah dekat 2 tahun balik Malaysia....mestilah teringat kampung halaman. Jadi raya aidilfitri baru ni kami balik lah melawat sedara mara di sana. Kenalkan si Solah ni dengan atuknya.... Hehehe....

Kembara kali ni memang seronok sebab aku angkut sekali mak pak aku bersama. Kira aku belanja lah mereka sempena graduation phd aku. Alhamdulillah..... tanpa sokongan dan doa mereka mungkin tak siap siap juga phd ku ini. Oh ya, kakak aku pun turut sama join trip ni since dia tak pernah lagi ke sana walaupun bertahun-tahun aku kat sana....hehehe...

Basically trip kali ini adalah musim sejuk. Gila best! Sebab Malaysia sangat panas wehhh... lagi-lagi kat Jelly ni haaa... jarang-jarang hujan kecuali musim tengkujuh. Sebenarnya berdebar-debar juga nak travel dengan baby 9 bulan ni. Risau perjalanan panjang satu hal. Cuaca yang sejuk satu hal. Dah tu travel kali ni memang travel sungguh sebab merentas dari Victoria menuju ke Sydney via driving. Haaa kalau korang nak tahu stay tune lah. Lain hari aku update. Ini baru mukadimah jer.

Sebagai habuan untuk hangpa yang baca panjang lebar ni, aku letak lah sekeping dua gambar trip #balikrayaAussie aku ni! Esok kalau opismate aku tak datang aku update lagi...hehe...

First time jumpa atok Kel
At Brighton Beach, Melbourne
Papa nak beli motor racing di Bathurst.



1 Response

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs