Majalah Saji & hiasan meja beradap

To all brides to be, tentu ramai yang sibuk dan tercari-cari menu apa yang nak disajikan masa majlis kahwin nanti kan? Mungkin ada juga yang memikir-mikir santapan apa yang paling sesuai untuk meja beradap @ mempelai. Well the good news is Majalah Saji bulan ini (Disember 2010) mungkin ada jawapan kepada persoalan anda!



Dalam keluaran kali ni dengan tema "Jemput Makan Kenduri" ada menampilkan 70 resipi santapan mempelai. Haaa...bukan sahaja idea hidangan apa malah terus didatangkan dengan resipinya sekali tau! Antaranya resipi istimewa dari Kuzie Catering iaitu 'Ketam Sambal Berlado Mekar Sejambak'! Class gitu. Nanti aku nak try kalau tak sedap siap pakcik Kuzie! Huhuhu....

Macam-macam lah yang menarik di dalamnya. Dan semuanya bersangkut paut dengan majlis kenduri. If uols nak tau haruslah beli sendiri ok! Hehehe.....

Dan di sini ada idea untuk hiasan meja pengantin @ makan beradab. Biasanya kita tengok meja pengantin dihiasi bunga-bunga dan riben. Yang kreatif sedikit guna lilin, potpuri dan gambar. Terpulanglah kan. Asalkan jangan terlalu crowded dan semak mata memandang. Selain itu, mungkin anda boleh menggunakan ukiran buah-buahan sebagai hiasan meja pengantin seperti gambar di bawah ini.



Eh eh it's me la! Hahaha...... Cantik x? Maybe we should take a look at clearer picture......


cantik kan?

Haaa...macam tak percaya pulak gambar masuk magazine. Thanx to mama yang inform kan benda ni. Masuk sipi-sipi pun oklah kan. Tumpang glamour gitu...hiksss..... Anyway sesiapa yang berkenan nak jadikan ukiran buah ni sebagai hiasan meja pengantin bolehla mendapatkan perkhidmatan ini dari ZT CARVE. Selain itu, mereka juga ada menyediakan perkhidmatan lain seperti pakej pulut kuning dan lauk pauk pengantin. For more pictures of ukiran buah boleh lawati website mereka. Taip je ZT CARVE. Confirm jumpa!


Eh Uols, lepas abis kenduri jangan tak makan lak buah-buah ni. Membazir nanti! Heee.... Ok, itu je edisi untuk hari ini. Sekian, terima kasih!
4 Responses
  1. asna cute Says:

    baru2 nie asna ada jugak nmpk deco meja makan nie sama mcm akak punye. mybe dia pun dapat inspirasi drpd majalah nie kot ;)

  2. farahfatihah Says:

    meriah kalau dapat centerpiece cam ni...yummy!!!!

  3. CaDLyNN Says:

    wow...dapat interframe dalam magazine~ mmg cantikla :)

  4. sk Says:

    teringat mknn kat rumah zainur time kawen haritu. sedap sgt!! mmg recommended la ZT CARVE ni kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs