Overall W-Checklist

My overall W-checklist

Akad nikah ceremony
* Kursus kahwin
* Ujian HIV
* Borang nikah
* Pelamin nikah- sponsored by Dina Halim

Hantaran untuk BJ
* Cincin
* Baju kemeja & perfume
* Kasut
* Sejadah & tafsir
* Dompet & belt
* Fruits- sponsored by aunt
* Sireh junjung

Outfits
* My lovely dress
* tudung
* veil
* kasut
* aksesori
* M.U.A

Others
* The catering
* Photographer
* Door gifts
* Bunga pahar
* Rosette
* The bedroom set + aircond
* The guest book
* The wedding invitation
* Banting-FOC
* Henna

Almost done! Only few things left unsettle. I need a second photographer for my Wedding day. Dah ada pilihan cuma belum berkesempatan untuk book him lagi since been busy. Hopefully, tak ada orang lain potong jalan. Haha.... *Encik kalau baca ni please save the date for me okay. I just need to book u officially je...please...please* Haha...boleh tak gitu?@jelir

As for fruits, sireh junjung & henna haruslah menunggu sehari sebelum hari kejadian. Actually barang hantaran pun tak hias lagi. Tapi, bekas, bunga dulang and etc semua dah ready. Nanti balik raya baru saya nak start menghias. Awal-awal nanti berhabuk pula kan?

Cuma apa yang saya risaukan sekarang ialah tak berkesempatan untuk memanjakan diri di spa. Saya tak tahu kat area Pengkalan Chepa and Kota Bahru ni mana SPA yang terbaik, termurah dan terbest. Heh! Setakat ni saya hanya men'spa' kan diri di rumah. But I still need to do manicure and pedicure since main tangan kaki ni macam apa ntah! Ada sesiapa orang kelate yang tahu? I need help!

Selain dari itu, saya perlu juga mencari pakaian baru. Untuk bertandang ke rumah kaum keluarga and of course lah ketika bersama dengan your legal husband. Semuanya mesti yang baru, wangi, cantik dan dot dot dot.

And i still haven't finish yet the Mutiara Perkahwinan. Perlu juga ada ilmu untuk berumahtangga supaya masjid yang bakal dibina berkekalan hingga ke syurga. Rite?


3 Responses
  1. ElyaElmo Says:

    he3...elya pun kene start baca kee buku tu zainur :D

  2. sk Says:

    yay! byk dh setel!! =)

  3. Mia-Ina Says:

    wah byk dh siap ni...mmg kena g spa..siap sedia zainur

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs