First fitting ok tapi...

Hi pretty ladies!

My wedding dress is almost done! I'm happy but I'm also worry...

Last weekend I went back to KL for the first fitting session. I was lucky because the designer came all the way from PJ to my house which is quite far away. Thanks to him! Maybe because he doesn't own a boutique yet! Yes, he's new talented designer and I entrust him to design my wedding dress by giving away those beautiful beaded chiffon that I bought at Jakel...

Actually, the dress fit me well even though, my friend who is the one took my body measurement. Of course lah I won't let any guy pegang-pegang me sesuka hati kan. Even my fiance pun tak pernah sentuh, and i would never let him touch me tho' until dah sah suami isteri! Even if i had to see a doctor pun I prefer a lady doc. That means I memang jarang-jarang jumpa doctor unless betul-betul sakit sampai ngak boleh tahan. Plus, I memang takut dengan doc pun walaupun my dad and my sis adalah doktor. Huhuhu...

Back to the dress, baju tu okay. (Okay, jah?) Tapi entah kenapa saya rasa saya nampak tak cantik bila pakai baju tu....@sedih Adakah disebabkan saya yang ketot ini? I'm only 153 cms Yep, baju tu labuh sedikit. Tapi, if i wear high heels I think it should be ok! Mungkin juga sebab material dia dari chiffon yang sangat lembut dan nipis dan jarang tu buat saya rasa tak selesa? Damn! Without those beaded baju tu nampak macam jarang especially kalau terdedah kepada pancaran cahaya matahari walaupun dialas dengan kain satin tapi i still rasa jarang kot? Oh, kawan-kawan, saya sebenarnya tak biasa pakai baju yang lutsinar dan sendat-sendat. Saya rasa malu dan kurang keyakinan diri.

Kalau kawan-kawan nak tahu saya tak tengok pun diri saya sendiri di cermin tatkala dress tu tersarung di tubuh. Sebab we all baru move in ke rumah yang baru renovate tu and there's no mirror especially yang full length punya. So, I couldn't see myself with the baju and I felt either me or the baju is ugly.....@nangih

Kadang-kadang fikiran jahat merasuk diri.... Kalau lah I buat moden kurung aje tentu dah cantik. Sebab kain chiffon tu memang sangat cantik corak dia. Tapi, bila saya minta dia buat dress he has no choice but to buy extra new kain and potong-potong beaded atas chiffon yang i beli tu untuk ditampal atas new kain....Tak tahulah akan cantik atau tidak.... Tapi, dalam gambar yang dia sketch sangat cantik. Now, i berserah aje pada takdir.... Malas dah nak fikir.... @sedih In fact, baju bertandang untuk sebelah hubby pun tak ada lagi. Boleh tak I nak pakai baju biasa aje.. Haha...sure lah kena kutuk and mengata dek orang kan.

I wanna look gorgeous on my wedding day tapi.............entahlah..... I'm hoping that bila baju tu dah totally siap it will look gorgeous on me... Biarlah berbaloi apa yang I bayar pada dia tuh. Kalau tak my make artist kena la solek and dandan I cantik-cantik on that day..... Yerla siapa yang tak nak nampak cantik kan di hari pernikahan sendiri. So, pray for the best lah...ameen!


psst: 95 days left! Tapi banyak lagi unsettle things...urghhh....dengan IELTS exam, research proposal, new students comings, kursus, kursus, kursus and lots of other things coming up....sempat ker nak buat preparation? Goshhh....

10 Responses
  1. farahfatihah Says:

    hi dear...
    bz benar sahabat sorg ni =)
    hmm fara rasa perasaan awak je kot..time fitting tu ada x tnya pada ur family how its look like?
    anyway, hope everything will b ok ya....

  2. mrs zach Says:

    hi dear..
    well, pegang je pada prinsip you. dun wori, people will not say anything. it is your day. me pun alami perkara yang sama ms buat baju nikah. rasa macam apsal buruk giler rupa. tapi bila dah siap-siap dengan solek sikit2, veil..taraaaa..hahahaha...'comel gak'. ahaks. dun wori la.

  3. ♥S@R@♥ Says:

    hai nur ;)
    hope sume ok ea..mesti cantiknye dress nur nnt..;)

  4. ElyaElmo Says:

    zainur, awk kene bg tau kat tailor awak tu..yg awk tak berapa selesa sgt klo ianya ketat, or jarang wat so ever...bia cerewet sket...janji dpt puaskan hati kiterr kan..lg pun kiter byr mahal2, kang tak puas hati...x best gakk
    insyaAllah semuanya akan baik2 aje k...

  5. hana yoriee Says:

    owh..dun worry too much dear.. u'll looked fine.. =)
    btw, u dkt uni mana ye?

  6. Zainur Says:

    Farah, mak ayah senyap je xkata apa...maybe depa nak jaga hati i kot...huhuhu...


    Mrs Zach, hopefully apa yg u cakap tu betul lah. just wish for the best...


    sara, thanx...hope so....ameen..


    Elya, damn me i'm so quiet! I tak sampai hati nak tegur or komen banyak2...ughh hate myself!

    Hana, i'm tryin not to worry tp selagi tak tgk versi siap 100% i;m still worried...
    now kat (U.EM.KAY), kelantan.

  7. Fathiyah Says:

    ainur,jgn risau sgt.insyallah sumenye ok.kte pnh rs cm ni.mmg berdebar & rsau yg amat.tp,bila kita serah pdNya,DIA akan aturkan yg terbaik utk kte =)

  8. Fathiyah Says:

    sori..ur name slh eja.aihhh...sori again,tertinggal huruf z...

  9. Zainur Says:

    Fathiyah, thanx... :) tenang sikit jiwa nie...its ok.. nama zainur pun bukan nama sebenar...hehe...

  10. Mia-Ina Says:

    mcm mia pun...kena bw org ..hanya org yg melihta, tahu....mcm mia pun rendah gak zainur..148cm je...my wedding planner ckp....mia kena amik yg tidak labuh hingga ke bwh...dulu pernah ada org tegur mia..klu mia pakai labuh yg x sesuai, nampak kte teruk ..so, better zainur suruh org melihat utk komen...i mean org yg tau bab design ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs