Hello winter and see you autumn!

Hola!

Today is 1st June which mark as first day of winter in Aussie. But, so far the weather is not so cold. Alhamdulillah. Kalau dari dulu membaca blog ni tentu dah sedia maklum yang penulis blog ni lebih suka autumn and spring season. Hehe...ala ala romantik gitu. Plus, the weather is not hot as in summer and not so cold sampai nak kena guna heater or warm clothes bagai.



Selain dari suhu yang sedang-sedang dingin dan panas, saya suka melihat daun-daun yang bertukar warna. Ada kemerahan, kekuningan dan ke'coklatan'. Heh! Sangat cantik, tertarik dan de boom! Sampai feeling pun boleh bertukar menjadi romantik gitu.



Musim winter tak la menarik sangat. Sudahla cuaca cepat sangat gelap. Hambar saja. Kebanyakan pakaian pun warna gelap sebab nak memerangkap haba la katakan. Semua baju dan coat nampak sepesen aje. Tak menarik langsung. Macam musim berkabung gitu. Suhu yang sejuk juga membawa kedinginan dalam hati. Haha. Perasaan menjadi beku sebeku salji. Mujur juga dekat tempat aku ni tak bersalji!

Tapi, yang paling best bila puasa jatuh bulan winter. Kejap jer berpuasanya. Jam 4.30 sudah berbuka. Mungkin jam 8 lebih dan selesai bertarawih pun. Lepas tu terus boleh zzzZZzzz... Sekarang pun kami dinner jam 7pm. Kadang awal lagi. Lepas tu terus tidur. Muahaha.... Tapi, tanpa winter mana mungkin bertemu dengan spring!

So see ya autumn! Jumpa lagi autumn depan. Autumn terakhir....sob sob... And welcome winter! Probably the last winter in Aussie too! Sob...sob...

#sedihnya bila dah masuk 3rd year ni. Rasa nak extend plak. Tak puas duduk aussie!
2 Responses
  1. Chekgu Azrine Says:

    Good luck sis...tak lama lg bergelarDR..inshaAllah..

  2. Zainur Says:

    Sis, tq tau... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs