Video Pre-Wedd Irma Hasmie & Redza Syah

Salam.

Hola ladies!

First of all, I would like to congrats to our newly weds Irma Hasmie and Redza Syah. I know both of them tak baca pun blog picisan ni apatah lagi ada pertalian darah dengan aku. Tapi, sebagai sesama muslim memang bonding tu wujud. What's more Irma kini jauh beza dengan Irma yang dulu itu yang buat saya happy sangat. Alhamdulillah, semoga beliau terus istiqamah dan menjadi muslimah yang baik serta isteri yan solehah. Dulu I tak minat pun Irma ni sebab I jarang sangat layan artis-artis. Tapi, since beliau telah berhijrah, I jadi minat pula. Same goes to Wardina and Diana Amir. Semoga mereka ni dapat jadi role model yang baik buat anak-anak muda.

Anyways, saya sangat tertarik dengan video pre-wedding mereka yang juga menceritakan kisah cinta mereka. Memang dah tertulis jodoh buat mereka kan. So sweet! Bertemu pun kat tempat yang elok which is tanah suci Mekah, depan kaabah lagi.

I know, zaman la ni video pre wed dan photo shoot sebelum nikah dah jadi macam trend sampai ramai yang lupa batas halal-haram. Suka suki pakwe makwe bersentuh kulit, berpegang tangan, berpeluk dan sebagainya yang mana hukumnya haram. Sedih juga bila wali dan mak bapak mereka pun tidak menghalang malah merelakan mungkin? Gambar dan video pula di postkan di facebook atau laman sosial lain untuk tatapan umum. Inilah dikatakan dosa 24 jam! Berapa banyak mata yang melihat tak kira siang atau malam, maka berapa banyaklah dosa yang dicatat oleh malaikat. Nauzubillah! Aduss...andai saja manusia bisa melihat azab Allah tentu tidak berani berbuat sedemikian rupa.

Jadi, for those yang still nak buat juga mungkin boleh tonton video pre wed Irma & Redza. A good example! Tapi, kalau tak buat video pun tak rugi apa. Kerana apa yang utama barakah, rahmat dan redha dari Allah itulah kunci kebahgiaan rumahtangga.





4 Responses
  1. amirah Says:

    Very true kak syaza!! selama ni bila artis kawen tengok-tengok gamba macam gitu je sebab tak berkenan sangat. tapi irma hasmie ni buat mira terus semangat nak cari cerita pasal diorang and bole buat contoh untuk majlis sendiri nanti. insyaAllah..:)

  2. Zainur Says:

    Mereka nampak sangat sweet dan sepadan kan? Wahh akak dah bau nasi minyak ni...hehehe...

  3. Aida Lela Says:

    sepadan kan dorang? tengok acap kali pun tak jemu.

    Allah dah tetapkan yang terbaik untuk mereka. si eja ni memang budak baik..padan sangat dengan irma.

    cerita dorang 1 dalam 1000

  4. Istiqomah Ani Says:

    sy suka pasangan nie..tgk byk kalipn x jemu
    video2 nikah n majlis resepsi mrka pn yg Allah..penuh dgn keindahan dan pnuh Islamik...
    semoga mrka kekal bahgian hingga akhir hayat dan diberkati Allah swt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs