Cold summer, warm heart

What a cold summer! The news says that it's the coldest summer in 50 years! So far, the temperature has never risen more than 23 oC. It's been cloudy, showering and windy for the past 3 weeks. I'm not sure whether it's a bad sign of climate change or what but I kind of like it. Kalau tak haruslah suhu mencecah 40 degrees kot, warmer than Malaysia.

Whatever it is I would like to thank you guys for being such a supportive friend. Even though we never met each other before and hardly knows each other but still some of you are kind enough to give me some morale support. Terharu! Yerlah, hidup ni tidak sah kalau tidak di lambung badai. Tambahan pula, kejayaan tidak datang semudah di sangka. Haruslah ada beberapa siri kegagalan sebelum menemukan kejayaan. So with the morale support from families, friends and love ones, dapatlah kita bertahan dan paling penting keep on moving and trying without giving up kan?

This week is the final week before a long holiday. Four more days to go and yeah I'm pretty excited...@raya Tak sabar menunggu boxing day sebenarnya... Muahahaha.... Dan tak sabar juga nak spend week days dengan bermalas-malasan atas katil bertemankan laptop dan novels!
@rindu *verangan berangan*

So hopefully dalam tempoh masa 4 hari ni dapatlah kiranya saya mengekalkan spirit dan kesungguhan yang tinggi untuk membuat beberapa siri eksperimen. Sekarang Uni dah mula sunyi sepi. Ramai yang dah mula bercuti. Kawan-kawan lab pun dah mula menghilang minggu ini. Kalau tak kuat azam, di tambah dengan lab results yang kureng menjadi boleh saja mematahkan semangat. Jadi, saya mesti kuat. Nanti cuti tak lah rasa terkilan sangat kan bila memikirkan kerja-kerja lab yang masih banyak.

So my dear readers, jumpa lagi nanti~

psst: tajuk entry yang tak berkaitan heh!
4 Responses
  1. Chekgu Azrine Says:

    happy boxing day then..:-)

  2. Tukang cuci cute Says:

    Salam Zainur

    Selamat bercuti boleh layan tgk drama yg bertangguh.. akak cuti nie ada kerja.. sudah dapat dateline :)

  3. asna cute Says:

    Boleh cuti smbil tgk dorg celebrate krismas kan.. Bestnya!! Xsabar nk fly ke sana juga 1 hari nanti.

  4. Hanis MY Says:

    have a wonderful holiday, rasanya mesti tgh berboxing di boxing day skrg ni kan hehe... selamat bershopping!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs