Cebisan rindu

@penatPheww.... Awal tahun ni benar-benar menguji kesabaran dan ketahanan. Kerja berlambak sangat. Semua nak kena settle secepat mungkin sebelum pergi 'sana'. Tak sempat nak berblogging pun. Sudahlah sekarang ni winter season kat area KB ni... Hari-hari hujan. All the day. Sejukkk bangat.

Tapi, tak sangka masa last weekend dapat surprise dari hubby.@cinta Love it sooo much... Actually, semenjak dua menjak ni tak berapa lalu nak makan nasi. Kadang-kadang pi kedai sampai tak lalu nak order apa. Jemu la makan kat kedai jer kan. Nak masak pun dok sorang macam tak worth it pula. So, nak isi perut makanlah roti dan biskut. Dan bila tensen dengan kerja ni all i want is aiskrim and cokelat. Aiskrim pula nak sundae strawberry! Memang tak boleh blah... Musim-musim winter ni pun masih craving for aiskrim.

Nak dijadkan cerita last weekend area pantai timur ni dilanda hujan yang dahsyat. Memang sesetengah kawasan naik air. Main office I memang dah banjir, luckily my own bilik tak terkena. Memang hari Khamis lepas, kelam kabut packing nak balik KT sebab takut terperangkap dalam banjir. Macam biasa every Thursday, hubby akan datang jemput after office hour. Masa balik tu pun certain-certain area dah dinaiki air...Mujurlah kereta kecik kami lepas aje!

The best thing waktu hujan tu ialah: sesampai jer rumah di KT tengah-tengah malam tu, hubby bagi kejutan....tadaaa... Sunday Strawberry yang kuidam-idamkan! Time-time hujan tu juga ngap bersama-sama. Tak cukup dengan itu hubby juga hadiahkan 2 kotak cokelat Beryls... Ahhh terharunya......

Walaupun abang selalu kata abang bukan lelaki romantis, tapi bagi diriku abang la paling romantis sekali! Selalu bagi kejutan yang tak disangka-sangka. Selalu tolong picit-picit tubuh manja ni. Selalu belai-belai dan usap manja kepala ni. Rindunya dekat habibi.....cepatlah hujung minggu datang lagi!

psst: owh hanya sekadar cebisan rindu untuk sang suami!
4 Responses
  1. Mia-Ina Says:

    amat memahami coretan mu ini..kerana itu jua kurasa...sekurang2xnya zainur dpt jumpa suami setiap hujung minggu...mia?time cuti sek je kot....itupun if x bertugas...

  2. Zainur Says:

    Itulah Mia, kena bersabar...tp rindu dah kahwin mesti la len dr sebelum kahwin kan..huuu...Salah seorg kena berkorban...Alhamdulillah suami banyak bertolak ansur...bikin hati sangat terharu & kasih kian mekar...ameen

  3. aDieyZa Says:

    kadang2 Allah bg kesusahan dulu sebelum kesenangan.. mana tau 1 day nanti akn dpt dekat dgn suami..

    selera utk nasi xde? "berisi" kot dear..

  4. Zainur Says:

    Adieyza: Xlah...badan berisi lemak yela kot...heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs