Kereta kami 2

Hari ni sudah minggu ke 39/2 hari. Setakat ni belum ada apa apa tanda nak bersalin. Jadi boleh la sambung cerita kereta kami. ;)

Semenjak duduk Ausie lagi kami jatuh cinta dengan kereta klasik. Bagi kami kereta klasik ni body nya seksi. Malah lebih besi dari kebanyakan buatan kereta hari ini. Dan dalam banyak banyak kereta klasik kami jatuh hati pada w115 mercedes. Sejak dari tu memang rajin aje suami aku pergi wreckers kat dapto ambil part part w115 untuk bawa balik.

Tapi bila balik sini susah pula nak jumpa cari. Masa kat Ausie dulu ramai aje iklan nak jual. Lama juga kami menanti dari sehari ke sehari tapi kecewa. Ada satu jumpa dekat Grik. Condition tip top. Harga pun murah tapi bukan rezeki kami sebab dia nak jual cepat nak pakai duit. Jadi orang yang berdekatan dengan dia dah sambar dulu. Kecewa juga masa tu.

Masa pula dah semakin suntuk. Aku bulan 3 dah kena lapor diri. Dalam pada tu ada model lain yang on sale which is w123. Masa tu tak la berkenan sangat. Sebab dalam hati dah ada yang lain kan. Tapi this model pun not bad cuma model ni lebih latest dari yang w115 tu. Kebetulan pula kami di area berdekatan sebab tengah survey rumah sewa di situ. Jadi dah alang alang saja pegi tengok. Bila dah tengok rasa suka la pula. Terus decide beli. Dan sekarang kereta tu sudah jadi milik kami.

Dan dari situ bermacam macam peristiwa dan kenangan yang kami cipta bersama dengan kereta kami. Kami panggil dia gegurl. Tak tahu lah macam mana boleh terbagi nama ni. Haih...

Ok lain kali pula sambung. Mommy to be so sleepy. Patut lah tengok jam memang my nappy time pun....ahaks!

2 Responses
  1. CaDLyNN Says:

    zainurrrrrrrrrrrr
    mommy to be keeeeee

    Allah...congratsss!!

  2. Dewi Aja Says:

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs