Stressful?

Helloo everybody!

How's going on everyone? Hope you guys are enjoying your week days as much as I do. Haha- Enjoy la sangat tuan-tuan dan puan-puan. Walhal, I'm struggling and feeling a bit depress. I know, I haven't spent much time blogging let alone blog walking. How I miss the wonderful world of blogging. So much fun stalking other people's life than spending time with journals, thesis and lab works! Hehe... However, life must go on. Bangun, jatuh, tergolek, terduduk itu semua lumrah alam. Without failure there can be no success!

Al kisahnya, I was a bit upset with my SV who keeps postponing my proposal review date since last November. Bengang la juga when you were all prepared mentally, physically and emotionally tapi date nya asyik ditunda-tunda aje. My spirit pun goes down. Terbaru dia janji last week of Feb which is this week but yesterday he said that it's going to be on mid March pula. Sudahlah tu kawan saya yang submit lebih lewat dapat tarikh lebih awal dari saya pula. Mestila mak geram!

Lepas aje saya bertemu muka dengan dia terus jer bawa diri entah ke mana. I keep on walking without thinking where to go to. I just walked around the campus while my mind running wild until I met few friends and asking them how's their life's going on. Then, I just realized that there are people out there who are facing bigger challenges in life compared to mine. At that time, barulah saya dapat menenagkan semula jiwa saya yang gundah gulana dan juga rasa amarah yang membara.

Saya akui buat phd ni memanglah sangat challenging. Ia bukan setakat menguasai bidang anda tetapi juga exploring and learning others field as well. Dari alam sekitar kepada engineering kepada chemistry kepada polymer kepada material science kepada segala macam mak nenek perkara mesti expert. Bukan sahaja kena tahu tetapi menjadi pakar sebolehnya. I just hope that it doesn't involve any modelling, physics and complicated mathematics equations because I'm just sucks at it. The most important things is kamu akan belajar betapa hanya Allah sahaja yang tahu kesusahan kamu dan hanya kepada DIA sahaja tempat kebergantungan kamu. Bukan kepada supervisor kamu, bukan juga rakan-rakan kamu. Iya, apa-apa sahaja yang kita semua lakukan dan di mana sahaja kita semua berada kini, ingatlah hanya DIA sahaja yang maha mengetahui dan hanya DIA sahaja yang Maha Menolong maka kepadaNYA sahajalah pengharapan kita.

Cheers!

Ooppss lupa pula, thank you abang for the lovely flowers, cheese cake and chocolates. You just brighten my day love! Kalau macam ni hari-hari stress pun tak apa. Haha-
5 Responses
  1. Hanis MY Says:

    ganbatte ne alhamdulillah ada suami utk up kan semangat yosh!

  2. Zainur Says:

    Itulah syukur alhamdulillah. Thanks Hanis ;)

  3. Tukang cuci cute Says:

    InsyAllah jgn putus asa..
    Teringat akak dulu masa buat review tahun pertama.. lagi seminggu nak review tajuk akak kena tukar 360 darjah..semua chapter akak dari 1-3 semua kena tongsampah.. kalau ingat lagik sedih..

    InsyAllah.. dia postpone takpe.. asalkan tak ubah tajuk kan...

    Satu lagi jgn fikir sangat rezeki org.. percayalah mesti ada sebab kenapa dia tak awalkan review tuh.. kalau kita asyik compare dengan org lain.. last2 kita yg stress.. so open mind.. teruskan usaha ;)

  4. Zainur Says:

    Thanks akak, saya akan ingat pesan akak itu :)

  5. Chekgu Azrine Says:

    Happy2 selalu ye sis..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs