Dari seberang lautan...

Genap seminggu kami di bumi perantauan. Dan baru hari ini jari jemari terasa mahu mengetik papan kekunci. Ecehhh....

Seriously, I miss blogging very much. Sebulan lebih saya tinggalkan blog ini sepi dan usang tanpa penghuni. Saya pun dah lama tak update cerita kawan-kawan. Mungkin kala ini ada yang baru melangsungkan pernikahan. Mungkin juga ada cerita kawan-kawan yang sudah berbadan dua. Mungkin juga ada yang dah selamat melahirkan? Owhh...terasa jauh ketinggalan...

Dua bulan lalu memang memenatkan, meletihkan, melesukan dan menekan jiwa dan perasaan. Semuanya kerana tarikh sambung belajar yang kian hampir tapi visa masih juga belum dapat. Kerja ofis masih bertimbun. Begitu juga dengan komitmen-komiemen lain.

Masih segar lagi diingatan berulang alik dari KB-KT-KL-KT-KB-KT-KL dah menjadi rutin mingguan. Goshh...it was really a terrible moment. Sangat pressure time tu. Banyak sangat birokrasi dan proses yang merumitkan keadaan. Dari proses membuat pasport-visa-medical check up-tempah tiket flight, bermacam-macam dugaan yang terpaksa kami tempuhi. Sampai saya rasa nak give up kawan-kawan. Menangis tu memang toksah cerita lah. Encik hubby pun terpaksa banyak berkorban untuk saya. Memang 2 bulan tu duit poket pun kering kawan-kawan. Sadis rasa! Bayangkan buat pasport untuk 2 orang saja dah RM600. Visa pula RM1700. Medical check up sampai 3 kali dalam sebulan! And medical check up untuk visa cost me about RM 400. Itu belum masuk duit minyak dan tol sebab berulang alik dari KB-KT-KL... Tak ke menanis kawan-kawan? Huk huk huk..... Mujur tiket flight ditanggung kalau tak mau RM10k lagi terbang.... Mana mau korek itu wang????

But, alhamdulillah....I'm safely arrived at Wollongong, Australia. Such a nice place to live in but the living expenses ???? sangat mahal.... Dan segala keperitan yang diharungi di Malaysia tidak berhenti di situ saja... There's so much to share and tell tapi the time was so limited. Ini pun tengah menumpang line rumah orang jadi haruslah beringat-ingat. Huhu....

InsyaAllah, Zainur akan kembali aktif dalam dunia blogger. Mungkin akan kurang bercakap tentang hal perkahwinan but more to catatan perjalanan di sini. So, will be back soon!
3 Responses
  1. farahfatihah Says:

    wahh dalam diam2 dah meninggalkan kami jauh diperantauan...apa pun, tahniah n good luck...

  2. Mia-Ina Says:

    wah zainur dh selamat smpai rupanya setelah kian lama mia tu wait ur new entry

  3. Zainur Says:

    Farah, Mia... Thanx...maaf kesibukan sedang melanda...line internet pula masih takda utk update stories..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
abcs